Chlebki Naan z pieczarkami

W tej prostej przekąsce mini chlebki naan są posypane gotowanymi pieczarkami w plasterkach i tartym serem mozarella, a następnie zapiekane przez kilka minut. Pyszne!
4 porcje
Składniki
• 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
• 120 g pieczarek o zamkniętych kapeluszach lub brązowych, pokrojonych w plasterki
• 4 posiekane dymki
• 4 mini chlebki naan
• 4 łyżki passaty pomidorowej
• 2 łyżki mieszanki suszonych ziół
• 80 g tartej mozzarelli lub sera cheddar
• Listki bazylii do posypania (opcjonalnie)
Metoda
- Nagrzej piekarnik do 200° C, a z termoobiegiem do 180° C, gazowy ustaw na 6.
- Podgrzej oliwę lub olej na patelni lub w rondlu i podgrzewaj pieczarki z dymką przez 3-4 minut aż zmiękną.
- Ułóż chlebki naan na blasze. Posmaruj każdy łyżką passaty pomidorowej, a następnie posyp ziołami. Rozłóż na nich równo pieczarki, a następnie posyp je tartym serem.
- Piecz przez 5-6 minut. Podawaj posypane listkami bazylii, jeżeli ją lubisz.