Pieczarki

Pieczarki

Uprawiamy wszystkie rodzaje świeżych pieczarek, zarówno dla odbiorców detalicznych, jak i produkcji żywności. Nasza baza klientów cały czas się powiększa, obecnie działamy w Europie i Ameryce Północnej, obsługując największych odbiorców detalicznych na świecie. Współpracujemy z naszymi klientami, aby opracować metody pakowania, które są dla nich najbardziej użyteczne.

Pieczarki białe

White closed cap mushrooms sitting on a plate

Pieczarki białe mają różne rozmiary, od małych w kształcie guzików do wielkich i płaskich.

Mają kolor śmietankowo-biały i łagodny, ziemisty smak.

Porada kucharza: Pieczarki białe są wspaniałe do doprawiania potraw, ponieważ dodają aromatu potrawkom, sosom i potrawom duszonym.

Pieczarki brązowe

Chestnut closed cap mushrooms sitting on a plate

Pieczarki brązowe mają różne rozmiary, od małych w kształcie guzików, do dużych grzybów o otwartym kapeluszu.

Przybierają kolor od jasnobrązowego po ciemnobrązowy. Pieczarki brązowe mają bardziej ziemisty smak niż pieczarki białe.

Porada kucharza: Pieczarki brązowe są idealne, aby dodać dodatkowej głębi do śmietanowych makaronów lub risotto.

Pieczarki Portabello

Portabello mushrooms sitting on a wooden board

Pieczarki Portabello mają wielkie, ciemnobrązowe kapelusze z aksamitnymi, brązowymi blaszkami. Mają głębszy i bardziej intensywny smak niż pieczarki białe i są większe niż pieczarki brązowe.

Porada kucharza: Idealne do pieczenia lub gotowania, można je wypełnić serem i bułką tartą i zapiekać, aż zrobią się miękkie.

Odmiana Forestiere®

OurBrands_Forestiere2

Pieczarki FORESTIERE® są połączeniem łagodnego smaku pieczarek białych oraz orzechowym aromatem pieczarek brązowych, dzięki czemu potrawy zyskują nowy smak.

Porada kucharza: Łagodny, orzechowy smak pieczarek FORESTIERE® sprawia, że stają się hitem wielu potraw, polecam przyrządzenie grzybowego risotto lub po prostu podanie ich jako smaczną przystawkę.

accreditation-soil-association