Pieczarki

Uprawiamy wszystkie rodzaje świeżych pieczarek, zarówno dla odbiorców detalicznych, jak i produkcji żywności. Nasza baza klientów cały czas się powiększa, obecnie działamy w Europie i Ameryce Północnej, obsługując największych odbiorców detalicznych na świecie. Współpracujemy z naszymi klientami, aby opracować metody pakowania, które są dla nich najbardziej użyteczne.
Pieczarki białe
Pieczarki białe mają różne rozmiary, od małych w kształcie guzików do wielkich i płaskich.
Mają kolor śmietankowo-biały i łagodny, ziemisty smak.
Porada kucharza: Pieczarki białe są wspaniałe do doprawiania potraw, ponieważ dodają aromatu potrawkom, sosom i potrawom duszonym.
Pieczarki brązowe
Pieczarki brązowe mają różne rozmiary, od małych w kształcie guzików, do dużych grzybów o otwartym kapeluszu.
Przybierają kolor od jasnobrązowego po ciemnobrązowy. Pieczarki brązowe mają bardziej ziemisty smak niż pieczarki białe.
Porada kucharza: Pieczarki brązowe są idealne, aby dodać dodatkowej głębi do śmietanowych makaronów lub risotto.
Pieczarki Portabello
Pieczarki Portabello mają wielkie, ciemnobrązowe kapelusze z aksamitnymi, brązowymi blaszkami. Mają głębszy i bardziej intensywny smak niż pieczarki białe i są większe niż pieczarki brązowe.
Porada kucharza: Idealne do pieczenia lub gotowania, można je wypełnić serem i bułką tartą i zapiekać, aż zrobią się miękkie.
Odmiana Forestiere®
Pieczarki FORESTIERE® są połączeniem łagodnego smaku pieczarek białych oraz orzechowym aromatem pieczarek brązowych, dzięki czemu potrawy zyskują nowy smak.
Porada kucharza: Łagodny, orzechowy smak pieczarek FORESTIERE® sprawia, że stają się hitem wielu potraw, polecam przyrządzenie grzybowego risotto lub po prostu podanie ich jako smaczną przystawkę.