Uprawa i zbieranie

Uprawa i zbieranie

Idealne warunki do rozwoju

Wszystkie pieczarki, jakie widzimy w supermarketach są uprawiane w pomieszczeniach zamkniętych, przez cały rok.

W fazie wzrostu, odtwarzamy warunki typowego jesiennego poranka. Jest to pora roku, podczas której wysyp pieczarek jest największy. Starannie monitorujemy i kontrolujemy warunki w halach, w których uprawiane są pieczarki, aby stworzyć idealne do ich rozwoju środowisko.

Półki w halach napełniane są kompostem z grzybnią, który następnie przykrywany jest warstwą ziemi. Po 3 do 4 dniach, zarodniki pieczarek zaczynają się rozrastać poprzez kompost.

W celu zapewnienia wysokiej jakości produktów nasze hale do uprawy są wyposażone w najnowocześniejsze urządzenia do produkcji pieczarek.

Ostrożne zbieranie

Wszystkie pieczarki są ręcznie zbierane z wykorzystaniem unikalnej techniki „jednokrotnego dotyku”, aby utrzymać najwyższą jakość produktu. Pieczarki są umieszczane bezpośrednio w opakowaniach i szybko schładzane, w celu zachowanie świeżości. Wszystkie nasze pieczarki są zbierane według określonej specyfikacji, a następnie sortowane, aby spełniać wymogi poszczególnych klientów. Wszyscy nasi wyspecjalizowani zbieracze przechodzą 12-tygodniowe szkolenie, aby mieć pewność, że jakość produktów nigdy nie ulegnie pogorszeniu.

Wszystkie pieczarki z naszej produkcji są transportowane w specjalnie zaprojektowanych ciężarówkach-chłodniach do pakowni. Po zebraniu plonu pieczarek, wykorzystujemy kompost jako naturalny nawóz gleby. Następnie hale są myte, czekając na następny cykl uprawy.