Lukasz Jasinski

Lukasz Jasinski

Kierownik Farmy

Lokalizacja

Hamweg i Haagweg (Monaghan Champignons, Holandia)

Kiedy zacząłeś pracę w Monaghan Mushrooms?

Zatrudniłem się w Monaghan Mushrooms w październiku 2004 roku w Belmullet, w hrabstwie Mayo. Zacząłem jako zbieracz pieczarek i szybko przeszedłem do zespołu operacyjnego, którego zostałem przełożonym na innej farmie w hrabstwie Mayo, w Claremorris.

Po skutecznym poradzeniu sobie z wieloma wyzwaniami zacząłem pracę na stanowisku Kierownika Farmy na kolejnej farmie w hrabstwie Mayo w Belcarra i spędziłem tam 3 lata. Następnie przeprowadziłem się do Irlandii Północnej i pracowałem jako Kierownik Farmy Pleroma, w hrabstwie Tyrone. W 2012 roku pracowałem jako Kierownik ds. Zbierania w Thakeham w Wielkiej Brytanii, a następnie wróciłem do Pleromy. Obecnie pracuję w Holandii jako Kierownik Farmy na dwóch farmach w Hamweg i Haagweg.

Jakie inne stanowiska obejmowałeś w Monaghan Mushrooms?

Zbieracz, pracownik działu kolekcji produkcji, pracownik operacyjny, konserwator, brygadzista ds. zbioru, brygadzista działu kolekcji produkcji, instruktor operowania wózkiem widłowym, uprawca, kierownik ds. zbioru.

Co najbardziej podoba ci się w pracy w Monaghan Mushrooms?

Najlepsza rzecz to możliwość awansu w ramach własnej kariery zawodowej oraz zdobywanie doświadczenia na różnych poziomach. W tej pracy nie można się nudzić i zawsze pojawiają się wyzwania, w których można sprawdzić swoje umiejętności. Praktycznie nie ma ograniczeń do działania.

Jakie jest twoje najlepsze doświadczenie w Monaghan Mushrooms?

Uprawa to moje ulubione zajęcie, które wykonywałem w Monaghan Mushrooms przez ostatnie 11 lat. Obserwowanie uprawianych pieczarek od samego początku przynosi wiele satysfakcji, a świadomość, że wykonałeś pracę, która pozytywnie wpływa na pozostałych współpracowników, jest bezcenna.

Jaką radę przekazałbyś osobie, która myśli o pracy w Monaghan Mushrooms?

Należy zachować otwarty umysł i być przygotowanym na nowe wyzwania. Jeżeli odpowiedzialność i wyzwania cię przerażają, przełóż swój strach na ekscytację, ponieważ nie musisz zawsze być najlepszy, po prostu musisz być lepszy niż poprzedniego dnia.